Angebot!

Decotique Marvelous Air Marmorbord 80×80 cm, Carrara/Svart | Soffbord

SEK 1317.08 SEK 785.08

Marvelous Air Marmorbord, eleganta och vackra soffbord från svenska Decotique. Bordet är 80×80 centimeter och finns i fyra olika färgkombinationer. Marvelous Air är en serie marmorbord som andas klassicism och elegans. Underredet på soffbo…

Vorrätig

Artikelnummer: L.481.P47314 Kategorien: , Schlüsselworte: , ,

Beschreibung

Marvelous Air Marmorbord, eleganta och vackra soffbord från svenska Decotique. Bordet är 80×80 centimeter och finns i fyra olika färgkombinationer.
Marvelous Air är en serie marmorbord som andas klassicism och elegans. Underredet på soffborden är handgjort i ett helt stycke och kräver således ingen montering. De härliga marmorskivorna finns i två färger och kan fås med både svart och vitt underrede. Varje kombination blir stilren och passar utmärkt framför soffan och blir ett vackert blickfång i rummet. Förutom denna storlek finns även en mindre variant, 60×60 centimeter, och en större rektangulär, 120×60 centimeter. 
Naturmaterial som marmor gör varje skiva unik i fråga om färg och yta, det förekommer således både färgskiftningar samt en del gropighet i marmorn. Ingen yta är den andra lik. Detta är inget ovanligt utan en självklarhet då materialet är av naturen skapat. Skiftningarna gör marmor till ett av de vackrare materialen att använda inom möbelindustrin då varje möbel får sin unika look.
Carrara Marmor:
Carraramarmor är en av världens mest kända typer av marmor som är vit eller blågrå. Den karakteriseras av sin höga kvalitet, reptålighet samt kompakta struktur. Marmorn kommer från stenbrotten runt Carrara i Italien, i norra delen av Toscana.
Verde Guatemala:
Verde Guatemala är en hård och motståndskraftig marmor som kommer från just Guatemala. En djupgrön marmor med ljusare slingor och härlig spräcklighet. Marmorn har ett vackert djup och liv och är mörkare än t ex den svenska Kolmårdsmarmorn.
Skötselråd:
Marmor är ett mjukt stenmaterial och skivan kräver därför varsam hantering vid montering på stommen. Marmor är ett naturmaterial och varje skiva är unik i fråga om färg och yta. Marmor tål inte heller någon form av syror till exempel vin, fruktjuice och kolsyra. Rengöringsmedel som är gjorda för att ta bort kalkbeläggningar får aldrig användas. Polerade ytor behandlas bäst med syrafritt vax eller natursåpa.
Viktig information om marmor
Marmor är ett poröst och levande stenmaterial vilket innebär att det kan förekomma mönster- och färgskiftningar, varje skiva är därmed unik. För att marmorskivan ska bevara dess vackra yta så är det viktigt att man behandlar den varsamt och följer de rekommenderade skötselråden. Tänk på att en polerad marmorskiva har en viss avstötande effekt mot vätskor, men har trots detta en större tendens att få synliga etsningar och matta fläckar när den kommer i kontakt med sura ämnen, i jämförelse med en matt marmorskiva. Vi tar inget ansvar för eventuella skador som kan uppstå, all användning med marmor sker på egen risk.
Marmor är väldigt känsligt mot sura vätskor såsom juice, vin och sura rengöringsmedel, men även kaffe, te och läsk kan orsaka att ytan etsas.
Marmor kan även suga åt sig och få mörka missfärgningar av oljor eller vatten vid långvarig kontakt.
Använd alltid underlägg under porslin, glas och varma pannor och grytor.
Rengör alltid skivan omedelbart med en trasa eller svamp vid spill för att förhindra skador på marmorn.
Rengöra stenskivan med en lösning av vatten och en PH-neutral tvål och torka sedan med en torr trasa.
Använd inte rengöringsmedel som innehåller syra, ättika, blekmedel, ammoniak eller andra rengöringsmedel för allmänt bruk.
Det är starkt rekommenderat att impregnera marmor. Symaskinsolja rekommenderas ej då den gör stenen mörkare.
Observera att den bästa åtgärden att behandla fläckar eller etsning beror på marmorns yta och färg samt det ämne som har orsakat skadan. Fråga en expert för råd för just din marmorskiva.
Taroli – vad är det?
Marmor är ett naturligt material som har formats i berggrunden under 140 miljoner år, och när man utvinner stenen förekommer det att det har bildats små bubblor som brukar vara några få millimeter i diameter. Dessa gasbubblor kallas Taroli och brukar fyllas igen och tätas i den mån det är möjligt. Man vill alltid bevara stenens naturliga utformning och charm vilket även innebär att det kan förekomma mindre vattenkristaller som bildats naturligt av det vatten som runnit genom berggrunden under alla dessa år.

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „Decotique Marvelous Air Marmorbord 80×80 cm, Carrara/Svart | Soffbord“
  • FRI FRAKT VID KÖP ÖVER SEK 600
  • SÄKER BETALNING
  • 30 DAGARS GRATIS RETUR
  • BETALNINGSMETODER: